Kokegropa

 

I kokegropa utendørs lærer du hvordan våre forfedre tilberedte maten. Ved å varme opp ei steinlagt grop ved hjelp av vedfyring, kunne de langstidssteke hele dyr. Dette gir et fantastisk mørt kjøtt. 

Årestua

 

Årestua er innredet slik folk kunne ha levd her på gården rundt 1250. Den er en opplevelse i seg sjøl med sine gamle tømmervegger og slitte golv med åra som midtpunkt.

Middelalderstemninga er til å ta og føle på der en sitter på skinndekte benker. Bare stearinlysene og bålet lyser opp rommet. Stua er som skapt for gamle historier, og fortellerstolen brukes flittig.

Oldemors kjøkken

 

I oldemorkjøkkenet og årestua kombineres gode smaker med historiske miljøer og gir unike opplevelser. Et besøk i Oldemor Bertes kjøkken setter fart i minnene. Gamlekjøkkenredskaper, smaker og dufter.

Vi tilbereder mat på gamlemåten; over åpen ild, på takke, vedkomfyr og i steinbakerovn.

Fra kokegrop til komfyr

 

Vi har "gravd opp" gamle mat- og kokkekunnskaper fra fjern og nær historie, fra steinalderens bruk av kokegroper, via årestua med åpen flamme midt i rommet, mormors kjøkken med vedfyrt bakstovn til mer moderne mathistorie. Vi har innredet autentiske hus for å formidle denne historien på en mest mulig autentisk måte.

Gjestene ønskes velkommen til bords og får måltidet presentert og servert.

 

Dersom dere ønsker litt ekstra: Omvisning på gården og i urtehagen. Opplevelser for alle sanser. Smak av middelaldermat og drikke samt historier i Årestua. Esalompe eller annet godt i Oldemor Bertes kjøkken - eller kanskje en smakfull drikk og historie servert i urtehagen. Bake brød eller kaker i oldemors kjøkken, være med å lage deler av måltidet eller plukke inn til og pynte festbordet.

Vikingmat

 

Varm- og kaldrøyking  av fisk og vilt var en viktig metode for tillaging og konservering av maten i vikingtida.Tor har tatt tak i den gamle tradisjonen og røyker på gamlemåten med fersk einer som smaksetter.Dette er av hovedspesialitetene i Kulturstua og serveres ikke bare i "vikinglag"; rettene har hedersplassen på den store festbuffeten vår.

ÅPNINGSTIDER

-Stengt-

Du finner oss nå på Toten

-

www.ditlevine.no

ADRESSE

  • Facebook Social Icon
FØLG OSS